MAGNOFIT DIRECT

Medicinske informacije pregledao: Mylan Medical Staff

  • Datum pregleda: 15.08.2019

Magnofit direct predstavlja dodatak ishrani koji omogućava dostizanje preporučenog dnevnog unosa magnezijuma i održavanje fizioloških funkcija organizma koje su zavisne od magnezijuma.

Magnofit direct doprinosi:

  1. funkcionisanju nervnog sistema
  2. stvaranju energije
  3. mišićnoj funkciji

Magnofit direct predstavlja direkt preparat magnezijuma. Svaka pojedinacna doza nalazi se u kesici koja sadrzi 300mg magnezijuma u farmaceutskom obliku prilagođenom načinu života savremenog čoveka. Jednostavna upotreba sipanjem sadržaja kesice direktno na jezik (direkt preparat), bez potrebe za vodom, doprinosi dostizanju preporučenog dnevnog unosa magnezijuma. Pakovanje sadrži 20 kesica orodisperzibilnih granula (ODG). Magnofit direct ima osvežavajući ukus limuna.

Preporučeni dnevni unos Magnofit direct-a – jedna kesica jednom dnevno

magnofit kutija

U jednoj kesici (1g) proizvoda Magnofit direct količina magnezijuma u obliku magnezijum oksida deklarisana je na 300mg. To znači da bi se korišćenjem jedne kesice dnevno, kao što predviđa način primene, ostvario dnevni unos od 300mg magnezijuma, što prestavlja čak 80% preporučenog dnevnog unosa.

Najčešća pitanja korisnika Magnofit direct-a i odgovore možete pronaći ovde

magnofit kutija
  • Reference:

    1. 1. Stručno mišljenje i kategorizacija dijetetskog suplementa, Farmaceutski fakultet Novi Sad, 2018.

UZROCI NEDOSTATKA MAGNEZIJUMA

Nedostatak magnezijuma je vrlo raširen problem poslednjih godina. Koja sve stanja mogu da dovedu do nedostatka magnezijuma?

Saznajte više >