SUPLEMENTI MAGNEZIJUMA

Medicinske informacije pregledao: Mylan Medical Staff

  • Datum pregleda: 15.08.2019

Magnezijum je jedan od makroelementa koji se najčešće primenjuje u suplementaciji. U preparatima se može nalaziti u raznim oblicima, što određuje njegovu resorpciju i iskoristljivost. Stoga, prilikom kupovine preparata magnezijuma ili njegovog kompleksa sa vitaminima i mineralima, obavezno obratite pažnju na deklaraciji preparata i utvrdite u kom obliku se nalazi magnezijum u njemu.

Magnezijum glicinat je formulacija magnezijuma sa visokim stepenom apsorpcije.

Magnezijum taurat je poželjni oblik magnezijuma kod kardiovaskularnih bolesti, jer aminokiselina taurin ostvaruje niz korisnih efekata na srce, a preparat se dobro resorbuje u crevima.

Magnezijum citrat je prisutan na našem tržištu i smatra se oblikom koji se dobro apsorbuje od strane našeg organizma.

Magnezijum oksid je prisutan na našem tržištu, važi za oblik magnezijuma koji sadrži visok procenat magnezijuma.

Nisu retki multimineralni preparati na našem tržištu, iako je opšte poznato da minerali imaju antagonistički ili konkurentni efekat kada se radi o apsorpciji magnezijuma. Visok unos kalcijuma, gvožđa, bakra, cinka i mangana bi potencijalno mogao da smanji bioraspoloživost magnezijuma.

magnofit kutija

U jednoj kesici (1g) proizvoda Magnofit direct količina magnezijuma u obliku magnezijum oksida deklarisana je na 300mg. To znači da bi se korišćenjem jedne kesice dnevno, kao što predviđa način primene, ostvario dnevni unos od 300mg magnezijuma.

Način primene preparata Magnofit direct možete pronaći ovde

magnofit kutija

MAGNOFIT DIRECT

Magnofit direct predstavlja dodatak ishrani koji omogućava dostizanje preporučenog dnevnog unosa magnezijuma i održavanje fizioloških funkcija organizma koje su zavisne od magnezijuma.

Saznajte više >

ULOGA MAGNEZIJUMA

Magnezijum je po zastupljenosti u našem organizmu na četvrtom mestu (nakon natrijuma, kalijuma i kalcijuma), i ima brojne važne uloge.

Saznajte više >